#002 Waarom de mening van een ander er niet toe doet

Published On: 17 maart 2020Categorieën: Podcast3,3 min read0 Reacties on #002 Waarom de mening van een ander er niet toe doetViews: 311

De podcast kun je hier vinden

luister op Breaker luister op Google Podcasts luister op Pocket Casts luister op Spotify luister op Anchor

In de eerste aflevering heb ik kort uitgelegd waarom ik het de steen voor steen podcast zo heb genoemd en ik wilde er eigenlijk nog van alles aan toevoegen. Nu was het idee om hier in deze aflevering nog op terug te komen. Ik bedacht me alleen dat wat ik nog allemaal wil zeggen, vast wel in deze of volgende podcasts terug komt.

Als jij de mening van anderen belangrijk vind, dan laat je de mening van anderen je leven beinvloeden. En als je iemand anders je leven laat beïnvloeden, dan betekent het dat jij niet zelf de controle hebt over je eigen leven en dat maakt je direct ongelukkig.

Er is niks moeilijker, maar dan ook niks moeilijker dan je leven leven gebaseerd op de mening van een ander.

Als jij straks 90 bent, dan geef je geen fuck meer om wat langesteef72 te zeggen heeft in je comments of die ene tante van je die ongelukkig is omdat ze zelf nooit de stap heeft durven zetten en nu jouw ervan probeert te weerhouden zelf die stap te zetten.

Negatieve mensen proberen zich te verbinden met positieve mensen. Zij klampen zich namelijk vast aan positieve en succesvolle mensen en geven ze al hun tijd om deze mensen klein te krijgen, want dat is waar zij hun energie van krijgen.

Ik vind het ook enorm moeilijk om mensen anderen veroordelen als ze niet de volledige context kennen. Ze zien alleen het succes van nu, maar niet de jaren struggle en het harde werken wat het gekost heeft om daar te komen.

Je herkent ze aan “Oh, maar die heeft geluk gehad” of “maar die is rijk geboren”.
Onthoud; Je maakt jezelf kwetsbaar, elke keer als je iemand anders beoordeeld.

Van 99% van de mensen waar jij een mening over hebt, heb je geen idee wat er in hun leven omgaat. Je hebt geen idee wat er bij hun thuis afspeelt.

Dus oordeel een ander niet, maar gun een ander wat je jezelf ook gunt.

Iedereen is wel ergens slecht in toch? We hebben allemaal onze tekortkomingen.
Waarom kijken we niet wat vaker naar onszelf? Nou ik ben hier wel goed in en hier niet.
En focus je op hetgeen waar je goed in bent en schenk zo weinig mogelijk aandacht aan hetgeen je niet goed in bent.

Als je doet waar je goed in bent, wordt je waarschijnlijk ook het meest gelukkig. Doe dit dan ook wat vaker!

Ga jij echt je leven niet leiden, omdat iemand je heeft gezegd dat je een loser bent? Fuck hun. Zij zijn de loser.

Ga je ding doen en luister naar niks anders dan je eigen gedachte, je eigen hart en leef alsjeblieft niet het leven waarin je anderen de kracht geeft je leven te bepalen.

Je hecht teveel waarde aan de mening van een ander en als je later wrok gaat koesteren en de schuld bij anderen gaat leggen dan zit je fout.

De enige persoon waar jij boos op kan worden ben je zelf. Jij hebt er namelijk NU voor gekozen om te luisteren naar die mening van een ander en je er iets van aan te trekken.

Het moment dat je hebt geleerd om in je eigen kop te leven en je er geen fuck om geeft wanneer iemand een klote comment achterlaat of je maatjes je proberen te kleineren of een familielid je probeert te behoeden van “die enorme fout die hij of zij ook al eens heeft gemaakt”, dan gaan er super gave dingen gebeuren en weet je waarom?

Omdat je niet meer bang bent!

Je hebt maar 1 leven en het is beter hem voor jezelf te leven dan voor iemand anders.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze aflevering. Heb je zelf een vraag en zou je graag mijn mening willen weten over iets wat je bezig houd laat dan hieronder een reactie achter. Tot de volgende podcast.