004 – Zijn – Doen – Hebben filosofie

Published On: 10 augustus 2020Categorieën: Leef een leuker leven, Podcast2,5 min read0 Reacties on 004 – Zijn – Doen – Hebben filosofieViews: 538

De meeste muzikanten, artiesten, schrijvers en mensen het algemeen zetten een doel gebaseerd op wat ze willen hebben. Zoals een platendeal, een boekendeal, een muziek hit, een rol in een succesvolle film of een andere vorm van succes.

Luister je liever dan lezen, luister dan hier de podcast

Luister naar dit blog als Podcast

De podcast kun je hier vinden

luister op Breaker luister op Google Podcasts luister op Pocket Casts luister op Spotify luister op Anchor

En dan denken ze; Als ik dat contract maar had of in die succesvolle film zou kunnen spelen of die ene deal, dan ga ik de dingen doen die deze succesvolle artiest doet en dan zal ik uiteindelijk succesvol artiest worden.

Maar deze aanpak is juist het tegenovergestelde van de wetten van succes en geluk. Eerst moet je zijn wie wilt zijn en het van binnen geloven en het weten tot in je hart. Succes is niet zomaar iets wat je grijpt. Het is niet zomaar een resultaat wat je boekt. 

Het is iets wat diep in je zit. Een kwaliteit die je brengt en naar buiten komt bij alles wat je doet. Als je bijvoorbeeld en songwriter wil zijn wordt dan en songwriter. Wil je een succesvolle acteur zijn wordt dan acteur. Hetzelfde geldt als je een succesvolle schrijver, muzikant of fotograaf wilt worden.

En dan begeleid door dat interne kompas doe je de dingen die een succesvolle zanger of schrijven of acteur doet. Als je lang genoeg bent en doet zul je uiteindelijk hebben of manifesteren wat je materialistisch verlangt. 

Deze dingen werken het beste van binnenuit en niet andersom. 

Dingen andersom doen is hetzelfde als naar school gaan en op de 1e dag zeggen tegen de leraar: Als jij mij een hoog cijfer geeft, dan laat zien dat ik een slimme student bent of voor een lege open haard gaan staan en zeggen; geef me vuur en als ik dan vuur heb ga ik hout sprokkelen voor je. Zo werkt het leven gewoon niet. 

Zijn – doen – hebben is het proces van 3 stappen om succes te krijgen waar jij dat dan ook in wilt hebben. 

Het is zo belangrijk dat ik de formule nog een keer ga opnoemen. 

Je moet een succesvolle artiest zijn van binnenuit. Met die innerlijke kracht van weten wie je bent, ga je de dingen doen die een succesvolle artiest doet en als je het zijn en doen consistent volhoud zul je uiteindelijk het succes behalen dat voortkomt uit de acties van de eerste twee stappen.

Deze filosofie kan een beetje raar klinken voor sommige mensen Maar ik geloof in deze solide filosofie en ik geloof dat deze filosofie jou naar het succes kan brengen die jij verlangt.

Mentale visualiatie oefening

Ik heb een kleine mentale oefening voor je opgenomen. Het was de eerste keer dat ik zoiets heb opgenomen dus ik hoop dat je er iets aan hebt.

 

Heb je iets gehad aan deze blog of denk je dat iemand anders deze informatie kan gebruiken, deel deze link dan gerust.