15 top ideeën voor een side hustle

Published On: 10 januari 2020Categorieën: Sidehustles en Ondernemen11,4 min read0 Reacties on 15 top ideeën voor een side hustleViews: 1017

Steeds meer mensen hebben een full-time baan terwijl ze daarnaast werken aan hun side hustle. Een side hustle is een job of een business waar je aan kunt werken naast je full-time baan. Het is een flexibele bijbaan die geld in het laatje brengt, maar typisch iets waar je passie voor hebt en waar je met je vaste baan niet mee bezig kan zijn. Het kan iets zijn wat je helpt bepaalde skills te ontwikkelen voor je vaste baan, maar vaak is het iets waar je gewoon een enorme passie voor hebt.

Waarom een side hustle beginnen?

Het beginnen met een side hustle kan verschillende redenen hebben. Allereerst levert het een extra inkomen op bovenop je vaste inkomen. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid met een passie bezig te zijn waar je tijdens je vaste baan niet mee bezig kan zijn. Ben je een accountant die van muziek houdt? Misschien is een side hustle als muziek leraar na werktijd een goed idee voor je. Ben je een leraar met een interesse voor interieur ontwerp? Misschien kun je wel een side hustle als freelance interieur ontwerper beginnen.

Een derde reden waarom sommige mensen met een side hustle beginnen is om te testen of er wellicht een carrière voor ze is weggelegd in een ander vakgebied. Het is een perfecte manier om te onderzoeken of een andere carrière bij je zou passen zonder je huidige baan op te zeggen. Het geeft je ook de mogelijkheid te netwerken met mensen in een andere carrière richting, wat een geweldige manier is om erachter te komen wat je mogelijkheden zijn.

Lees hieronder informatie over hoe jij de perfecte side hustle voor jou vind. Daarnaast heb ik een lijst gemaakt met ideeën voor mogelijke side hustles voor jouw.

Tips voor het vinden van de perfecte side hustle die bij je past

Bij het vinden van de perfecte side hustle die bij jou past stel je jezelf de volgende vragen:

Waar ben ik goed in?

Kijk naar je vaardigheden en capaciteiten. Als je wat extra geld wilt verdienen, maar niet zeker weet wat je moet gaan doen stel jezelf dan de vraag “Waar ben ik goed in?”. Is er iets waar je enorm goed in bent, maar niet met je vaste baan aan kan werken. Misschien ben je wel een goede schrijver of editor. Je zou kunnen kijken naar freelance schrijf of edit opdrachten. Of misschien ben je altijd al goed geweest met dieren. Een idee kan zijn om een hondenuitlaatservice te beginnen of het verzorgen van dieren in de buurt. Bedenk bij jezelf waar je goed in bent en waar je plezier bij hebt ga ermee aan het werk.

Waar ligt mijn passie?

Yoga les als side hustle

Naast het kijken naar waar je vaardigheden en capaciteiten liggen, stel jezelf de vraag “Waar heb ik passie voor”. Heb je een passie voor fitness en gezondheid? Dan kun je overwegen om een licentie te halen als bijvoorbeeld Yoga docent en les gaan geven in het lokale buurtcentrum.

Heb je een passie voor educatie? Start met onderwijzen over een onderwerp waar je kennis over hebt. Zorg ervoor dat je side hustle iets is waar je echt om geeft. Iets waar je met veel plezier aan werkt, iets waar je ’s morgens met een glimlach van wakker wordt, zodat je elke dag kunt genieten van je side hustle.

Hoe manage ik mijn tijd?

Voordat je start met een side hustle is het verstandig na te gaan of je je tijd kunt balanceren. Je moet er zeker van zijn dat je nog steeds goed kan presteren bij je huidige werkgever. Denk erover na hoeveel tijd je side hustle gaat innemen en wanneer je er klaar mee kan zijn. Is het iets wat je in de avond kan doen of in het weekend? Maak een schema waarbij je balans maakt tussen je vaste baan, je side hustle en waarbij je ook nog wat tijd voor jezelf over hebt.

 15 Top Ideeën voor een side hustle

Hieronder een lijst met ideeën voor een side hustle. Dit zijn goede ideeën om meerdere redenen. Sommige zijn voornamelijk flexibel en geven je een mogelijkheid je agenda te plannen dat het beste werkt naast je vaste baan. Andere ideeën staan er bekend om dat ze enorm goed betalen en weer andere zijn jobs waar veel mensen hun passie in kwijt kunnen.

Lees de lijst door en misschien zit de side hustle die bij jou past er wel tussen.

1. Party Planner

Sta jij bekend bij je vrienden en familie als degene waar je naartoe gaat als er een feest georganiseerd moet worden? Ben je georganiseerd en heb jij oog voor details? Start je side hustle als party planner. Biedt je diensten aan iedereen die je kent en je hebt binnen de kortste keren een leuke klantenkring opgebouwd die van jouw skills gebruik kunnen maken. Je kunt helpen met het organiseren van wat je ook maar leuk vind. Van een kinderfeestje tot een verlovingsfeest tot een bruiloft.

2. Fotograaf

Heb je een passie voor fotografie en ben jij degene die op feesten en partijen de foto’s maakt van familie en vrienden. Overweeg dan om een side hustle als fotograaf te beginnen. Je kunt familie portretten maken of evenementen als food truck festivals, muziek festivals of bruiloften en verlovingsfeesten fotograferen. Deze side hustle geeft je alle vrijheid om te kiezen welke dagen en uren je werkt.

3. Videograaf

Ben jij degene die overal en altijd aan het filmen is? Als ze je zoeken dan kunnen ze je vinden achter de camera bij de skatebaan om vette actie video’s te schieten of bij feesten om de gezelligheid vast te leggen. Misschien heb je wel je eigen drone met een Go-pro en kun je de mooiste actie shots maken vanuit de lucht. Het lijkt mij dat je een passie hebt voor camera’s en video’s. Denk er eens aan om je video diensten aan te bieden als side hustle.

4. Websites bouwen

Weet jij hoe je een goeie website ontwerpt en bouwt? Elk bedrijf heeft tegenwoordig een goede website nodig en zijn bereidt hiervoor te betalen. Dit is een freelance side hustle wat betekent dat je door meerdere bedrijven betaald zal krijgen. Ook is het een flexibele side hustle waar je in de avond en weekenden mee bezig kan zijn wanneer je niet aan het werk bent. Het mooie is dat je flexibel bent met dit werk en vanuit huis kan werken. Zelfs als je op reis bent.

5. Schrijven en editten

Schrijf je makkelijk? Er zijn namelijk veel side hustles waarbij je je schrijfkunsten in kan zetten. Je zou bijvoorbeeld scripties kunnen nakijken voor studenten of als freelancer gaan schrijven en editten voor een website. Veel bedrijven zetten hun freelance jobs online. Als er een onderwerp is waar je specifiek passie voor hebt, overweeg dan een blog te starten over dat onderwerp. Het kan even duren, maar er zijn veel mogelijkheden om geld te verdienen met een blog.

6. Webshop

Er is van alles wat je zou kunnen verkopen en er zijn veel plekken waar je makkelijk producten online kunt verkopen. Ben je handig en creatief, overweeg dan eens je eigen producten te verkopen op Marktplaats of Facebook Marketplace. Een andere optie is om oude meubels of technologische apparaten te renoveren, je kunt ze op verschillende niche websites verkopen. Wil je volledig onafhankelijk zijn maak dan je eigen webshop en verkoop je producten daar. Een ideale side hustle waarbij je alle flexibiliteit hebt om je producten te maken en te verkopen.

7. Uber chauffeur

Afhankelijk van waar je je bevindt natuurlijk zou je kunnen overwegen om als Uber chauffeur aan de slag te gaan. De deel economie groeit als kool en Uber staat hierbij op de voorgrond. Het mooiste is dat je je beschikbaarheid aan en uit kunt zetten ongeacht het uur van de dag. Leuke flexibele side hustle als je het mij vraagt.

8. Kamer of huis verhuren via Airbnb

Verhuur een vrije kamer van je huis op Airbnb. Airbnb levert alle middelen aan mensen die een kamer of zelfs hun hele huis willen verhuren. Als je naar wat snel geld zoekt biedt Airbnb je een platform om een inkomen op te bouwen. Je krijgt 24 uur nadat je gast incheckt betaald, wat problemen voorkomt met potentiële scams. Sommige mensen verdienen hun primaire inkomen zelfs met het verhuren van kamers of huizen via Airbnb. Heb je zelf geen kamers over, zoek dan in je omgeving naar mensen die wel een kamer over hebben en biedt je aan als bemiddelaar of een soort van Airbnb makelaar. Jij ontzorgt de eigenaar door alles te regelen voor ze. Er zijn zeker vastgoedeigenaren die hiervoor willen betalen.

Je kunt je hier gratis aanmelden bij Airbnb en je krijgt direct €25,- reistegoed die je kunt gebruiken om zelf een boeking te doen.

9. Social Media Manager voor kleine bedrijven

Veel mkb-ers hebben een social media manager nodig. Ze hebben simpelweg geen tijd en of de expertise om constant te posten op Social media zoals Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter. Neem contact op met lokale bedrijven en biedt je diensten aan voor een vast bedrag per maand. Dit is een perfecte side hustle waar je aan kunt werken, waar je ook woont.

10. Bied je diensten aan op Fiverr

Fiverr is één van de grondleggers voor het vinden van mensen die een bepaalde skill hebben. Of je nu kan programmeren, goed bent in audio bewerken, een taal virtuoos bent of een muzikant bent op Fiverr kun je je diensten aanbieden. Van volledige projecten tot het maken van een schilderij, je kunt het zo gek niet bedenken. Naast dat Fiverr ideaal is voor het verdienen van wat extra geld, is het ook ideaal om zelf wat taken uit te besteden waar je geen kennis van hebt of waar je simpelweg geen tijd voor hebt. Meld je hier aan bij Fiverr en begin je freelance reis.

11. Start een blog

Een blog maakt dan niet zoveel geld op korte termijn, maar als je start en je levert heel veel waarde aan je lezers kan je dat een platform opleveren welke je een grote stroom van passief inkomen oplevert. Zoek je niche, iets waar je natuurlijk een enorme passie voor hebt en begin erover te schrijven. Of je nu postzegels verzameld of alles weet van hyacinten. Misschien weet je wel alles van auto’s of ben je een treinspotter en wil je al je kennis hierover delen. Het is niet moeilijk om een blog te beginnen en het kost je een paar uur werk per week. Zorg er alleen voor dat je consistent bent en op vaste tijden content post.

12. Neem een part-time baantje

Je wilt gewoon wat extra geld verdienen, alleen voel je je niet comfortabel met online geld verdienen of met het aanbieden van je diensten op een online platform. Dan zou je kunnen overwegen om gewoon een part-time job te nemen. Zeg je sociale leven gedag, maar je hebt gegarandeerd een tweede stroom van inkomen. Denk aan horeca, telemarketing, klusjesman/vrouw of zelfs mystery shopper.

13. Oppassen en/of nanny

Ben je op zoek naar wat snel geld? Dan kun je altijd je dienst als babysitter aanbieden of zelfs part-time nanny worden. Er zijn diverse websites waar je jezelf als oppasser kan aanmelden zoals babysits.nl en sitly.nl. Je kunt ook je diensten aanbieden op de Facebook groep van de stad of het dorp waar je woont. Hou er rekening mee dat je in veel gevallen een beoordeling krijgt voor je diensten, dus zorg ervoor dat je een goede indruk achterlaat en een top ervaring levert. Onderscheidt jezelf van je “collega’s” en het kan een super leuke side hustle worden.

14. Maak een online cursus

Wat voor jou misschien heel erg simpel is, kan voor een ander best een uitdaging zijn. Maak een online cursus met een platform als Udemy of Teachable en maak gebruik van je kennis om een gezond extra inkomen op te bouwen. Afhankelijk van hoeveel tijd je investeert in je cursus, kun je een serieuze inkomstenbron opbouwen door het leveren van een enorme hoeveelheid waarde. Ben je bijvoorbeeld goed in gitaar spelen, begin dan met het maken van een basis cursus gitaarspelen en breidt je cursussen steeds verder uit. Of misschien ben je wel goed in het mixen van muziek. Je zou dan een cursus kunnen maken waarin je mensen leert hoe ze diverse mix software kunnen gebruikend.

15. Gids

Als je in een stad woont waar regelmatig toeristen verblijven, overweeg dan eens om je diensten als een gids aan te bieden. Alles wat je nodig hebt is kennis van de omgeving, een vriendelijke open persoonlijkheid en sterke verbale communicatie vaardigheden. Duik in de history van de stad en teken voor jezelf een leuke rondleiding op de kaart. Je kunt je diensten aanbieden via vrienden en familie en bied jezelf aan via reis Facebook groepen, via je eigen Facebook pagina en loop eens langs bij lokale hotels en vraag of ze jou willen adviseren bij hun gasten. Een side hustle waar je zelf makkelijk je tijden kan inplannen.

Dit is nog maar een kleine greep uit de vele side hustles die er mogelijk zijn. Wanneer je een beslissing neemt over de side hustle waar je voor wilt gaan, denk dan vooral aan wat belangrijk is voor jou en wat er in je agenda past. Heb je nog steeds geen idee wat te doen als side hustle neem dan even contact met me op of laat een bericht achter.. We kletsen dan even en misschien kan ik je wel een idee geven. Niet geschoten is altijd mis.

Heb jij al een side hustle? Te gek, laat me weten wat je doet in de comments hieronder. Ik ben enorm benieuwd..