Help mijn website domein URL is geblokkeerd op Facebook.

Published On: 5 september 2020Categorieën: Sidehustles en Ondernemen1,8 min read10s Reacties on Help mijn website domein URL is geblokkeerd op Facebook.Views: 629

Vandaag kreeg ik de volgende vraag; “Mijn website was gehackt en is ondertussen schoongemaakt en staat ondertussen niet meer op een blacklist. Mijn website domein URL is alleen nog steeds geblokkeerd op Facebook. Ik kan mijn website dus niet meer delen op Facebook. Hoe kan ik dit oplossen?” In deze handleiding laat ik je zien hoe je je website domein URL weer deblokkeerd.

Belangrijk!

Deze handleiding werkt alleen als je 100% zeker bent dat je de Facebook community richtlijnen niet overtreed en je dus ook niet (meer) op een blacklist staat.

Lees dus eerst de Facebook richtlijnen goed door om te bepalen of je aan de eisen voldoet. https://www.facebook.com/communitystandards/ (Engelstalig)

Check ook of je domeinnaam niet op een blacklist staat. Dit kun je gratis hier doen bijvoorbeeld: https://www.debouncer.com/blacklistlookup

Zo vraag je een herwaardering van je website domeinnaam url aan op Facebook

Ga naar debug website van Facebook

Debug je website

Vul je domein in en klik op Debug. Facebook zal nu iets aangeven in de trand van dat ze je website niet kunnen reviewen omdat deze niet voldoet aan de community richtlijnen.

Klik op link Let Us Know

Klik nu op Let us know

Vertel waarom je het niet eens bent met het besluit

Leg uit waarom Facebook je website zou moeten herwaarderen.
Bij voorkeur in het Engels.
Wees natuurlijk altijd beleefd. Aan de andere kant zit ook gewoon een mens ;) Ben je klaar met invullen klik op Send en Voila.

Is er een andere reden geef hier dan aan dat je het er niet mee eens bent en leg kort uit waar je website over gaat.

Heb geduld

Het enige wat je nu moet hebben is geduld. Ga er vanuit dat ze vele aanvragen krijgen van website eigenaren waarvan de website geblokkeerd is, dus het kan wel eens een paar weken duren voordat je website weer geaccepteerd wordt door Facebook.

Heb je iets gehad aan deze handleiding of weet je dat iemand die je kent zijn of haar domeinnaam URL geblokkeerd is door Facebook? Stuur het dan rustig door en misschien help je iemand ermee!

10 Comments

 1. Wilma Stehouwer 16 december 2020 at 11:40 - Reply

  Ik heb dit nu al twee maal gedaan, wij hebben een heel normale webshop in cadeauartikelen maar er gebeurt helemaal niets. De eerste poging heb ik al vier weken geleden gedaan maar volgens mij doet Facebook er gewoon helemaal niets mee. Je wordt voor onduidelijke redenen geblokkeerd en kan niets meer.

  • André Koppies 16 december 2020 at 13:55 - Reply

   Hoi Wilma,
   Ja dat is enorm vervelend. Je kan er alleen zo weinig aan doen dan gewoon hoop blijven houden en volhouden. Het kan soms ook wat langer duren.
   Ik zag dat je webshop via mijnwebwinkel loopt, dus kleine kans dat ie gehackt is.

 2. Sun Lemmens 16 maart 2021 at 13:46 - Reply

  Hallo Andre, dank je wel voor je uitleg!
  Vandaag voor de vierde keer een aanvraag ingediend.. Ik kan er met mijn verstand niet bij, ik heb een poppenhuis-en-miniaturenwinkeltje en ben al zeker een half jaar geblokkeerd nu. Het zou fijn zijn als FB terug zou koppelen en vertellen wáár een mogelijke fout zit.

  • André Koppies 16 maart 2021 at 17:38 - Reply

   Hoi Sun,
   Helaas is Facebook daar niet zo goed in en is daar weinig wat je eraan kunt doen. Gewoon afwachten dus.. Misschien wat meer focussen op wat je wel kunt gebruiken op het moment. Pinterest lijkt me een goede plek voor je om te zijn en Instagram natuurlijk (als die je niet heeft geblokt, omdat het ook van FB is.) Hoop dat je er iets mee kunt.

 3. Sander 25 maart 2021 at 18:26 - Reply

  Hoi André,

  Mijn volledige persoonlijke en bedrijfsaccount van Facebook zijn geblokkeerd.
  Nou probeer ik een nieuw account aan te maken met tot nu toe succes, alleen als ik mijn website domein wil verifiëren gaat dat niet omdat die dus al geverifieerd is met mijn geblokkeerde bedrijfsmanager. Is er een manier om dit op te lossen zo ver jij weet?

  • André Koppies 5 april 2021 at 15:35 - Reply

   Hoi Sander, Vervelende situatie inderdaad. Ik weet het niet zeker, maar kun je niet gewoon het domein aan meerdere bedrijfsmanager accounts hangen? Zo niet, dan zou je het toch via Facebook moeten proberen te regelen.

 4. Annemarie Vriends 1 augustus 2021 at 12:58 - Reply

  Ik kan mijn url van mijn website niet op facebook zetten. Ik sat ook niet op de blacklist. Wat is de reden daarvan? Heeft het iets met instellingen te maken van wordpress of heb ik het te vaak verandert?

  MVG Annemarie Vriends

  • André Koppies 10 augustus 2021 at 21:08 - Reply

   Hoi Annemarie,
   Goeie vraag. Ik heb even snel gekeken en inderdaad je staat niet op de blacklist. Het enige wat er op zit is een herwaardering aanvragen. Als ik zo naar je website kijk zou ik je eerder aanbevelen om te focussen op de meer visuele social media kanalen. Instagram en Pinterest lijken me goede kandidaten. En Tiktok zou ik ook zeker eens proberen. Succes met Facebook in ieder geval.
   Groetjes,

   Andre

 5. Mariska Smits 3 februari 2022 at 14:00 - Reply

  Hoi André,

  Bedankt voor deze goede uitleg. Ik heb een poging gedaan om mijn website opnieuw te laten beoordelen. Hopelijk gaat het deze keer lukken. Op zowel facebook als Instagram hebben ze mijn website geblokkeerd.

  Ik raad mensen aan niet op zoek te gaan naar mogelijkheden om in contact te komen met Instagram omdat er een aantal oplichters actief zijn die zich voordoen als helpdesk. Een aantal maanden geleden ben ik voor 200 euro opgelicht. Ik heb hier wel aangifte van gedaan maar dat haalt waarschijnlijk niet veel uit.

  Zolang ik geblokkeerd ben zet ik af en toe een afbeelding op mijn facebook met qr code naar mijn website. Deze word niet geblokkeerd maar geen idee of mensen echt bereid zijn om deze te scannen. De tijd zal het leren en hopelijk is het binnenkort ook niet meer nodig.

  Groetjes, Mariska Smits

  • André Koppies 3 februari 2022 at 19:47 - Reply

   Hoi Mariska, Ja het is altijd geduld hebben met ze. Bedankt voor het delen van je ervaring met oplichters. Zeker opletten, ze zitten overal en zijn zeker op zoek naar mensen die hulp nodig hebben. Dat zijn de makkelijkste slachtoffers.
   Ik weet ook niet of ik een QR code op Facebook zou scannen. Ik zelf persoonlijk niet, maar misschien dat jouw potentiele klanten dat wel doen. Je hebt er maar 1 nodig die via die QR code bij je aan komt kloppen en het heeft je al wat opgeleverd. Lekker creatief bezig in ieder geval..

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.