Leestijd: 2 minuten

Vandaag kreeg ik de volgende vraag; “Mijn website was gehackt en is ondertussen schoongemaakt en staat ondertussen niet meer op een blacklist. Mijn website domein URL is alleen nog steeds geblokkeerd op Facebook. Ik kan mijn website dus niet meer delen op Facebook. Hoe kan ik dit oplossen?” In deze handleiding laat ik je zien hoe je je website domein URL weer deblokkeerd.

Belangrijk!

Deze handleiding werkt alleen als je 100% zeker bent dat je de Facebook community richtlijnen niet overtreed en je dus ook niet (meer) op een blacklist staat.

Lees dus eerst de Facebook richtlijnen goed door om te bepalen of je aan de eisen voldoet. https://www.facebook.com/communitystandards/ (Engelstalig)

Check ook of je domeinnaam niet op een blacklist staat. Dit kun je gratis hier doen bijvoorbeeld: https://www.debouncer.com/blacklistlookup

Zo vraag je een herwaardering van je website domeinnaam url aan op Facebook

Is je domein url geblokkeerd op Facebook en krijg je een melding van Facebook als je je domeinnaam wilt delen via een post of een reactie? Op deze manier vraag je aan Facebook of ze je website willen herwaarderen.

Total Time: 5 minutes

Ga naar debug website van Facebook

Debug je website

Vul je domein in en klik op Debug. Facebook zal nu iets aangeven in de trand van dat ze je website niet kunnen reviewen omdat deze niet voldoet aan de community richtlijnen.

Klik op link Let Us Know

Klik nu op Let us know

Vertel waarom je het niet eens bent met het besluit

Leg uit waarom Facebook je website zou moeten herwaarderen.
Bij voorkeur in het Engels.
Wees natuurlijk altijd beleefd. Aan de andere kant zit ook gewoon een mens ;) Ben je klaar met invullen klik op Send en Voila.

Is er een andere reden geef hier dan aan dat je het er niet mee eens bent en leg kort uit waar je website over gaat.

Heb geduld

Het enige wat je nu moet hebben is geduld. Ga er vanuit dat ze vele aanvragen krijgen van website eigenaren waarvan de website geblokkeerd is, dus het kan wel eens een paar weken duren voordat je website weer geaccepteerd wordt door Facebook.

Heb je iets gehad aan deze handleiding of weet je dat iemand die je kent zijn of haar domeinnaam URL geblokkeerd is door Facebook? Stuur het dan rustig door en misschien help je iemand ermee!