Hoe kies je een NLP opleider die bij je past?

Published On: 31 december 2022Categorieën: Blog posts, Leef een leuker leven1,9 min read0 Reacties on Hoe kies je een NLP opleider die bij je past?Views: 243

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) opleider:

  1. Reputatie van de opleider: Kijk of de opleider een goede reputatie heeft en of de opleidingen die zij aanbieden goed worden beoordeeld door voormalige deelnemers.
  2. Ervaring van de trainer: Het is belangrijk dat de trainer over voldoende ervaring en expertise beschikt op het gebied van NLP.
  3. Opleidingsduur en -intensiteit: Bekijk of de opleiding aansluit bij jouw beschikbare tijd en energie. Sommige opleidingen zijn intensiever en duren langer, terwijl andere opleidingen minder intensief zijn en minder tijd in beslag nemen.
  4. Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende opleiders om een goed beeld te krijgen van wat redelijk is en of de opleiding binnen jouw budget past.
  5. Accreditaties en certificering: Controleer of de opleiding wordt geaccrediteerd door een erkende organisatie en of de opleider in staat is om een officieel certificaat te verstrekken na afronding van de opleiding.
  6. Practicum- en oefenmogelijkheden: Kijk of de opleider voldoende praktijk- en oefenmogelijkheden biedt tijdens de opleiding, zodat je de geleerde theorie in de praktijk kunt toepassen.
  7. Persoonlijke aanbevelingen: Vraag aan mensen in je netwerk of zij aanbevelingen hebben voor een goede NLP practitioner opleider.
  8. Algemene passendheid: Houd rekening met je persoonlijke doelen en voorkeuren bij het kiezen van een opleider. Zoek een opleider die bij je past en die aansluit bij wat je wilt leren en bereiken.

En het laatste punt vond ik persoonlijk enorm belangrijk. Als er geen klik is met je opleiders, wat natuurlijk heel goed mogelijk is, dan heb je kans dat je er niet alles uit haalt wat erin zit.

Wat ik je zou aanraden en wat ik zelf ook heb gedaan, is je aanmelden voor de informatie avond van verschillende opleiders. Bijna elke NLP opleider organiseren regelmatig informatie avonden, waar je wordt uitgelegd wat NLP is en waar je natuurlijk al de vragen mag stellen die je hebt.

Zelf heb ik 3 informatie avonden bezocht en bij de tweede informatie avond wist ik het eigenlijk al. Ik heb gekozen om mijn NLP Practitioner te gaan doen met Alex Vaassen en Mirjam Draaier bij UNLP en mijn NLP Master Practitioner heb ik wederom bij Alex Vaassen en deze keer met Liesbeth van Zuiden bij UNLP