Hoe start je een business als je weinig geld hebt

Published On: 12 februari 2020Categorieën: Sidehustles en Ondernemen4,1 min read0 Reacties on Hoe start je een business als je weinig geld hebtViews: 396

Vaak spreek ik met mensen en tijdens deze gesprekken merk ik dat ze grote passie hebben en graag zouden willen ondernemen en een business willen opbouwen. De uitdaging waar veel mensen echter tegenaan lopen is dat ze geen of weinig geld hebben om te beginnen. Hier zijn een aantal ideeën wat je kunt doen als je geen geld hebt om je eigen business te starten.

Mensen die geen geld hebben om hun bedrijf op te starten hebben 1 ding wel en dat is tijd. Tijd is jouw valuta!

Heb je geen geld én geen tijd dan wordt het tijd om eens serieus te gaan kijken naar hoe je je tijd besteed.

De grootste oorzaak van mensen die geen tijd hebben is niet dat ze geen tijd hebben, ze hebben geen prioriteit.

Zo maak je meer tijd

Hier zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen waar je tijd vrij kan maken.

  1. Hoeveel tijd spendeer je op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, YouTube en musical.ly die niet productief zijn of iets toevoegen aan je business. Hiermee bedoel ik natuurlijk kijken naar lieve kattefilmpjes, naar de te gekke filmpjes van de lokale stand-up comedian of reageren op posts waar niemand een fuck geeft om je mening.
  2. Hoeveel uur op een dag kijk je naar Netflix (Gemiddelde serie duurt 45 minuten)
  3. Welke soaps volg je? (Een soap duurt gemiddeld 45 minuten)
  4. Hoeveel voetbalwedstrijden kijk je in de week (Per wedstrijd 2x 45min + 15 minuten rust. Voor en nabeschouwing daar gelaten)
  5. Hoeveel uur slaap je per nacht? (Slaap een uurtje minder)
  6. Hoeveel uren per week spendeer je aan uitgaan. (Als je hier veel tijd besteed, dan is het ook een illusie dat je geen geld hebt. (Stomp jezelf in je gezicht en start met werken!
  7. Hoeveel tijd spendeer je met het bemoeien met andere mensen over hoe ze hun leven moeten indelen en leven?

Je begrijpt wel waar ik heen wil toch? Er is altijd wel een excuus te vinden waarom je geen tijd hebt. Als jij dat bent, dan kun je 2 conclusies trekken.

Je wilt niet graag genoeg en je bent gelukkig op de plek waar je nu bent.

Beide is natuurlijk goed, maar dan is dit artikel niet voor jou.

Wat kun je doen als je wel tijd hebt, maar geen geld?

Gratis op marktplaats

Ga naar www.marktplaats.nl vul boven in de zoekbalk je postcode in, zet hem op 15km en zoek naar Gratis of Gratis af te halen.

Mensen geven vaak gratis spullen weg, omdat ze op korte termijn van hun spullen af willen en geen zin hebben om het zelf weg te brengen of weg te gooien. Je vind er van alles, bedden, kasten, lampen, stoelen, banken wat je maar kan vinden. Bel de persoon op en vraag of je het op kan halen.

Als je een auto hebt met wat laadruimte heb je geluk. Zorg er anders voor dat je van iemand een auto kan lenen of haal het op met de bus.. Lekker belangrijk wat mensen van je denken.

Open daarna Facebook. Er is nu Facebook Marketplace. Maak met je telefoon een foto en plaats de advertentie. Mensen geven geld voor de spullen. Het is niet gek dat mensen €50,- of €100,- voor een bed geven of €20 tot €40,- voor een lamp. Dat is handel. Als je dit een aantal weken doet, dan heb je zo een paar honderd euro bij elkaar.

Straatmarkten en rommelmarkten

Rommelmarkten, garage verkopen en straatmarkten zijn ideale plekken om wat geld te verdienen. Ben je benieuwd wat je voor iets zou kunnen krijgen, pak dan je telefoon erbij en kijk op Marktplaats of Ebay. Je hebt hier goede mogelijkheden om goede winsten te maken.

Wil je weten waar straatmarkten of rommelmarkten bij jou in de buurt zijn doe dan gewoon een Google zoekopdracht Rommelmarkt in “je woonplaats”.

Koningsavond en Koningsdag.

Koningsdag en koningsavond zijn de perfecte dagen om mooie spullen voor een prikkie te kopen. Je koopt een stuk speelgoed voor €0,50 en je verkoopt het online voor €10,- of €15,- euro. Voor een paar tientjes kun je een mooi handeltje opkopen. Komende vrijdag is het koningsdag en ik ga donderdag avond dus lekker de markt op om spullen te struinen.

Je ziet dus, er zijn verschillende mogelijkheden om met heel weinig geld een business op te bouwen. Mijn tip! Maak het leuk.. Ga met iemand op pad. Vind iemand die dezelfde drive heeft als jij en ga op pad. Laat me weten of je nog meer ideeën hebt. Ik vind het altijd leuk om nieuwe kennis op te doen.

Challenge #50EuroTrippleFlipChallenge

Het doel: van €50,- minimaal €200,- maken. En ik ga er een video van maken voor mijn YouTube kanaal om te laten zien hoe ik dat doe en of het lukt. Doe je mee? Voor mij is het ook de eerste keer. #50EuroTrippleFlipChallenge