Uitbesteden aan Fiverr – 5 tips voor het beste resultaat

Als je met je side hustle bezig bent kan je op een punt komen waar je je realiseert dat je niet alles zelf kan doen. Misschien kun je het wel, maar kom je tijd te kort om deze taken zelf uit te voeren, maar ook taken die niet je core business zijn. Deze taken/werkzaamheden kunnen je veel waardevolle tijd kosten, die je zou kunnen besteden aan werk waar je wel betaald voor wordt. Deze blog is er alleen niet voor om je te laten ziet waarom je werk zou moeten uitbesteden, maar is speciaal voor mensen die eraan denken om werkt te gaan uitbesteden of al werk uitbesteden. Ik wil je graag vertellen over een website die Fiverr heet en een aantal tips geven over hoe je het meest uit deze website kunt halen.

Makkelijk in gebruik

Wanneer je op zoek bent naar manieren om werk uit te besteden zul je merken dat Fiverr een goede plek is om te beginnen. Het gebruik is super simpel, goedkoop (je vind er gigs vanaf €4,48) en je vind er enorm veel mensen die verschillende diensten aanbieden. Het maakt dus niet uit wat voor side hustle je hebt. Je vind er Logo ontwerpers, schrijvers, vertalers, social media experts, WordPress wizards, voice overs, video editors, programmeurs en nog veel meer diensten. Wat je ook zoekt, ik wed dat iemand de dienst aanbiedt die jij zoekt. Je kunt de gekste dingen vinden op Fiverr. Er zijn zelfs mensen die je in kan huren om een uurtje mee online te gamen. (Zoals ik al zei, je vind er van alles). Wil je een logo laten maken, type in de zoekbalk “logo” en je vind allemaal mensen die logo’s designen.

Kwaliteit

Hou in gedachten dat iedereen zich kan aanmelden als aanbieder bij Fiverr en dat er veel kwaliteitsverschil is. Sommigen zijn beginners en sommigen zijn enorm ervaren. Geloof me, er zijn hele goeie mensen te vinden op Fiverr en ik ga je hierna uitleggen hoe je ze kunt vinden.

Niet lopen zeuren

Ik hoor wel eens mensen met slechte ervaringen op Fiverr en dat ze het nooit meer zullen gebruiken. Hou er rekening mee dat je de persoon niet kent die je de opdracht hebt gegeven en dus ook niet hoeveel ervaring ze hebben. Het is altijd mogelijk om slechte kwaliteit te krijgen. Niet alleen op Fiverr, maar ook op andere outsourcing platforms, zelfs bij fysieke bedrijven. Je kunt een loodgieter inhuren om je badkamer te laten repareren na een lekkage en erachter komen dat hij enorm slecht werk levert en je uiteindelijk zelf nog bezig bent met de afwerking.

Mijn advies is, loop niet te zeuren als iemand je opdracht verprutst en probeer het met iemand anders. kom op! Verwacht niet dat alles FANTASTISCH is voor €4,48. Om een lang verhaal kort te maken, het gebeurt! Ik ga je zelfs vertellen dat de slechte ervaring in sommige gevallen zelfs je eigen schuld is.

5 tips om het beste resultaat uit Fiverr te halen

Ik wil je ook duidelijk maken dat er heel veel goede verkopers zijn en dat je voor een leuke prijs veel werk kan uitbesteden. Vooral als je een laag budget hebt en toch je side hustle wilt laten groeien, dan kan dat bij Fiverr. Hier een aantal tips hoe je de beste resultaten kan halen uit Fiverr.

Tip 1: Neem de tijd voor wat onderzoek

Als je even de tijd neemt kun je al snel ontdekken of je met een beginner of expert te maken hebt. Van alle Fiverr verkopers/aanbieders wordt bijgehouden hoeveel keer hun gig besteld is en gebruikers van de gigs wordt na afloop gevraagd een rating te geven en een review. Door, voordat je een gig besteld bij iemand, te kijken naar de ratings, reviews en het aantal keer dat een gig is besteld kun je veel leren over deze persoon. Let op dat als een persoon 100% positieve rating heeft je ook even kijkt hoeveel ratings deze persoon heeft gehad. 1x een positieve rating is ook 100% maar zegt niks. Kijk dus goed naar de combinatie van positieve reviews, ratings en het aantal keer dat de gig al is besteld.

Tip 2: Lees de omschrijving goed

Door de omschrijving van de gig goed door te lezen kun je een teleurstelling aan jou kant voorkomen. Een verkoper geeft vaak duidelijke instructies over wat allemaal inclusief is in zijn of haar gig. In sommige gevallen is het nodig om Gig extra’s erbij te bestellen en in sommige gevallen vraagt een verkoper eerst contact op te nemen om je wensen te bespreken voordat je de bestelling plaatst. Hou in gedachte dat Fiverr verkopers hun eigen business en side hustle runnen en dat ratings en reviews voor hen net zo belangrijk zijn als dat ze voor jouw side hustle zijn. Mochten zij een order moeten annuleren, omdat je ze iets gevraagd hebt wat ze niet kunnen leveren kost het hun statistieken, want iedere actie wordt gemonitord.

Tip 3: Geef duidelijke en gedetailleerde instructies

“Maak een mooi logo voor mijn bedrijf” is wat sommige ondernemers als opdracht geven. Hoe groot schat jij de kans in dat de ontwerper met een logo aan kan zetten waar jij tevreden over bent? Nog een mooie “Ik wil dat je een goed uitziende website voor me maakt”. Hou in gedachte dat het beeld wat jij in je hoofd hebt over wat een goed logo is of een mooie website, jouw beeld is. Je kent vast de uitspraak wel “smaken verschillen”. De andere persoon kan geen gedachten lezen dus is het enorm belangrijk dat je degene die je de opdracht wilt geven zo veel mogelijk voorbeelden geeft over wat jij mooi vind. Probeer het beeld wat jij in je hoofd hebt over te brengen naar de andere persoon. Geef voorbeelden. Vertel iets over je bedrijf, zoek op internet naar voorbeelden van logo’s die jij goed vind passen bij je bedrijf en zoek naar websites die jij mooi vind en geef aan wat je er mooi aan vind. De kleuren, de indeling, bepaalde functies van de site. Hoe meer informatie je kunt geven des te beter. Wil je iemand inhuren om voor je website te schrijven, laat dan weten of jouw stijl formeel of informeel is, of dat er je en jij of u gebruikt moet worden en of het een persoonlijk of zakelijk artikel is. Geef aan wie je bezoekers zijn en vertel wat zij belangrijk vinden in jouw geschreven artikelen.

Tip 4: Test

Wat is er beter dan het testen van een verkoper of hij of zij degene is die bij jou past. En nu heb ik het er niet over dat iemand gratis proef artikelen voor je gaat schrijven, dat is onzin. Ga jij gratis voor iemand werken zonder garantie van een opdracht? Meestal niet. Voorbeeld: Je hebt 20 artikelen die je wilt laten herschrijven in een nieuw concept. Je kunt er dan voor kiezen om 1 persoon alle 20 opdrachten te geven, maar in mijn ervaring helpt het om een paar Fiverr verkopers uit te proberen en om daar een selectie uit te maken. Zoek 4 of 5 schrijvers en stuur ze allemaal 1 of 2 artikelen om te schrijven. Zorg ervoor dat je een duidelijke instructie geeft zoals bij tip 3 beschreven. Noteer welke artikelen je naar wie hebt gestuurd. Zodra de artikelen worden opgeleverd lees ze dan rustig 1 voor 1 door. Zodra je iets leest waar jij blij van wordt, kijk dan in je lijst wie het is en huur deze persoon in om de rest van de artikelen te maken. Het kost je misschien een paar tientjes, maar dan heb je waarschijnlijk wel iemand gevonden waar je nog veel langer veel plezier aan kan beleven.

Tip 5: Wees aardig en professioneel

Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden is één van mijn lijfspreuken. Hou in gedachte dat aan de andere kant ook een persoon zit. Behandel de ander met respect en wees aardig. Ben je de eerste keer niet tevreden met het resultaat, geef iemand dan de kans om aanpassingen te doen en correcties toe te passen voordat je begint met slechte reviews en slechte ratings begint te smijten. Ga uit van jezelf. Zou jij graag een mogelijkheid willen krijgen om jouw werk te verbeteren wanneer iemand niet helemaal tevreden is? Ja natuurlijk.. Ontevreden klanten heeft niemand wat aan.

Fiverr kan een goede en leuke manier zijn om te beginnen met outsourcen en/of uitbesteden van werk waar je geen tijd voor, kennis over of zin in hebt en je haalt het beste resultaat uit Fiverr door de verkopers te onderzoeken, de omschrijving goed te lezen en te begrijpen, gedetailleerde instructies te geven en hierbij een aantal verkopers uit te testen. En één van de belangrijkste adviezen, wees professioneel en vriendelijk. Ga met anderen om zoals jij wilt dat anderen met jouw omgaan.

Klaar om je eerste gig te bestellen op Fiverr? Klik hier voor meer info