Vlog: Wat is een Datacenter?

Published On: 7 juli 2018Categorieën: Blog posts, Datacenterbaas0,9 min read0 Reacties on Vlog: Wat is een Datacenter?Views: 284

Eigenlijk zijn datacenters het fundament van onze economie en wat bedoel ik daar nou eigenlijk mee?
Als je erover nadenkt dat elke keer als jij je facebookpagina update, e-mail checkt, je administratie doet, Twitter account checkt of op Instagram een foto post. Met andere woorden maakt het niet uit wat je doet, als je alleen al een briefje schrijft en je sla dit op in de cloud, zoals dropbox of Google Drive wat je waarschijnlijk wel kent. Al die data gaat uiteindelijk allemaal naar een datacenter. Dat wordt ergens opgeslagen op een server.

Waar ik zelf wel eens tegenaan loop is dat het nog wel eens lastig kan zijn om iemand uit te leggen wat een datacenter is en hoe dit eruit ziet. Daarom heb ik onderstaande vlog gemaakt, want erover vertellen is leuk, maar het laten zien is natuurlijk veel effectiever!

Ik hoop dat je hebt genoten van de vlog. Zou je nou graag nog wat van een datacenter willen weten, laat dan een reactie achter en zal ik kijken of ik er een volgende vlog van kan maken.