Vriendenprijsje vragen? Schaam je! #omdenken

Published On: 8 september 2020Categorieën: Brain Farts2,5 min read0 Reacties on Vriendenprijsje vragen? Schaam je! #omdenkenViews: 386

Vandaag had ik weer eens een brainfart naar aanleiding van een gesprekje met iemand die me dierbaar is. Even om meteen maar scheve gezichten recht te trekken. Als jij een business hebt en je wil graag je familie korting geven, moet je natuurlijk helemaal zelf weten en dat staat je ook geheel vrij. Sterker nog ik doe het zelf ook. MAAR! Nu wil ik het even omdraaien.

Mij werd namelijk ook een vriendenprijsje aangeboden en natuurlijk ben sta ik altijd open om geld te besparen, maar….. Nadat het me werd aangeboden sloegen opeens mijn hersens op tilt. Want ik ging mezelf een paar vragen stellen (wat ik wel vaker doe).

Waarom zou ik normaal gesproken €35,- betalen aan een wildvreemde professional en ik jou als vriend of familie professional maar €25,-. Wie gun ik dat geld nou eigenlijk meer, die vreemde of mijn vrienden en familie?

Het ergste zou zijn is als je een vriend of familie professional vraagt te helpen voor een vriendenprijsje en als ze dan nee zeggen en de volle mep vragen, een dan toch maar een andere vreemde professional inhuren.

Nu heb ik voor beide situaties een oplossing gevonden.

Oplossing, voor als een vriend of familie een vriendenprijsje aanbiedt en ik ze toch dat goede gevoel willen laten houden, maar ik zelf ook een goed gevoel erbij wil hebben, is om ze net iets meer te betalen dan zij vragen en net iets minder als dat de professional vraagt.

In dit geval vraagt familie €25,- en een vreemde €35,-, dan zou ik €30,- betalen. Win Win Win situatie. Familie voelt zich goed en ik voel me goed en ik heb toch nog wat geld bespaard.

De oplossing voor familie of vrienden die altijd een slaatje willen slaan uit jou goedheid. Pak je normale prijs en doe daar 20% bovenop.

Dat gesprek gaat dan zo:

Vriend “He André, zou jij misschien een website voor me kunnen bouwen?”

Ik “Ja hoor dat moet wel lukken”

Vriend “Ah perfect. Ik wil dit, dit en dit hebben en het moet zus en zo kunnen. Wat gaat dat ongeveer kosten?”

Ik (al rekening houdend met het feit dat diegene een vriend is en dus al wat lager in de prijs ga zitten) “Dat komt op €1700,-“

Vriend “Maak je voor mij niet een speciaal prijsje?”

Ik “Wil je een speciaal prijsje? Dan mag jij €2000,- betalen” (ja ik weet het is geen 20% maar staat wel mooier ;))

Vriend:

Conclusie van het verhaal:

Ja natuurlijk moet je je vrienden of familie die je een vriendeprijsje aanbieden respecteren. Hou er rekening mee dat zij ook een goed gevoel hebben als ze jou kunnen helpen.

Vraag jij je vrienden of familie om een speciaal prijsje respecteer dan als ze dat niet doen. Zij moeten ten slotte ook hun brood verdienen. En als zij je geen speciaal prijsje geven vraag ze dan evengoed om die klus. Want wie gun je het meer? Een vreemde of familie en vrienden?

Wordt jij wel eens om een vriendenprijsje gevraagd?

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.