Waarop letten bij het kiezen van een WordPress hosting partij

Yes, je hebt de beslissing genomen. Je gaat een website bouwen om je side hustle of eigen bedrijf mee op te bouwen. Dan komt de grote vraag welke hosting partij moet ik kiezen? Kies je voor goedkoop of toch meer voor kwaliteit? In dit korte artikel ga ik je uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen voor een hosting partij en van welke hosting partij ik zelf gebruik maak.

Om te beginnen wil ik je feliciteren met je keuze om je eigen website/applicatie op te gaan zetten. Als side hustler of klein ondernemer wil je natuurlijk de kosten in het begin zo laag mogelijk houden. Echter om je website succesvol te lanceren is het wel van belang dat de basis (hosting) goed is.

Je kunt online ondernemers in mijn ogen verdelen in 3 groepen.

  1. De kleine ondernemer/side hustler
  2. De middelgrote ondernemer met groot budget
  3. De grote ondernemer met groot budget en veel werknemers

Als we kijken naar de middelgrote en grote ondernemers die meer budget hebben om hun onderneming te lanceren zou ik aanraden om je goed te laten adviseren over wat je nodig hebt om je website/applicatie met succes te lanceren. Neem gerust eens contact op met mijn collega’s bij True.nl. Zij hebben jaren ervaring en vinden het leuk om met je mee te denken en een goede basis voor je neer te zetten gericht op de toekomst. 

Voor de kleine ondernemers en de side hustlers met een lager budget wil ik de volgende tips mee geven.

De componenten voor de ultieme hosting partij

Alhoewel je al een hosting pakketje kunt afnemen voor €0,50 per maand moet je jezelf afvragen of deze hosting partijen voldoen aan je eisen. De juiste hosting partij moet in mijn ogen aan een aantal eisen voldoen en na enkele weken onderzoek heb ik ruim 3 jaar geleden besloten om voor hostingbedrijf SiteGround te gaan. 

Snelheid

Er zijn verschillende redenen waarom je website zo snel mogelijk moet zijn. Een snelle website voorkomt dat je bezoekers vroegtijdig vertrekken. Je bezoekers een fantastische ervaring geven op je website qua snelheid helpt ook bij het ranken van je website in Google. Want Google houd van snelheid.

Eén van de redenen dat ik voor SiteGround heb gekozen is het resultaat van een artikel over de vergelijking van de prestaties van de beste WordPress hosting bedrijven gedaan door WP Sitecare. Uit het onderzoek naar de prestaties van 12 hosting partijen kwam Siteground ruim bovenaan als winnaar.

Beveiliging

Je website moet veilig zijn en bent zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van je website. De servers echter waar je website op draait moeten ook beveiligd worden. Een goed hostingbedrijf zorgt voor goede beveiliging.

Automatische updates is één van de standaard features van SiteGround. Dagelijks worden er honderden WordPress websites gehackt. 9 van de 10 keer is de oorzaak van deze hacks verouderde WordPress versies, plugins of thema’s. Indien er beveiligingsupdates zijn wordt je van tevoren op de hoogte gebracht en wordt het geupdate. Indien gewenst kun je dit ook uitschakelen natuurlijk.

Server beveiliging. De engineers bij SiteGround gaan nog even een stap verder als het aankomt op server patches. SiteGround wacht niet tot een software leverancier komt met een beveiligingspatch. Dit kan soms nog wel eens tijd kosten dus maken ze een eigen tijdelijke patch totdat de officiële patch uit komt. Dat is best wel geruststellend.

Backups. Backups zijn het meest belangrijk voor het geval er iets mis gaat en een backup teruggezet moet worden. Siteground maakt dagelijkse backups en bewaren ze voor 30 dagen. 

Account isolatie. Wat ik vaak las over shared hosting toen ik op zoek was naar een nieuwe hostingpartij was kruisinfectie. Dit betekent dat wanneer er meerdere klanten op 1 server staan en er 1 website gehackt wordt, de andere websites van de accounts ook geïnfecteerd kunnen raken. SiteGround was één van de eerste die account isolatie heeft toegepast op hun shared hosting servers. Ik heb dit zelf meegemaakt bij een vorige hostingpartij en je wordt er niet vrolijk van.

Security Scan. Voor een paar euro per jaar kun je bij SiteGround dagelijks je website laten scannen op kwaadaardige code. Dit raad ik ten zeerste aan om erbij te nemen.

Gratis SSL certificaat. Met 1 klik installeer je binnen een paar seconde een Let’s Encypt Certificaat. Tegenwoordig een vereiste. Indien je geen SSL certifcaat gebruikt geeft je browser aan dat je website onveilig is. Dat wil niemand natuurlijk.

Support

SiteGround liegt niet als ze zeggen dat hun werknemers werken met passie. Je kunt ze 24/7 bereiken via telefoon, ticketsysteem en zelfs via Live chat. Tot nu toe heb ik alleen nog maar gebruik gemaakt van de chat en het ticket systeem, maar ben altijd met veel enthousiasme geholpen binnen zeer korte tijd. Erg prettig.

Kortom; Ben je midden of groot ondernemer neem dan zeker contact op met True.nl als je hostingpartner. Als kleine ondernemer en Side Hustler is in mijn ogen SiteGround de beste keuze die je kunt maken als hostingpartij. Ze hebben snelle servers, zijn experts in beveiliging en hun support is uitstekend.

Neem hier een kijkje en vergelijk de hostingpakketten van SiteGround.

Ik raad het GrowBig account aan, maar om te beginnen is het StartUp pakket voldoende. (Kleine tip. Het eerste jaar krijg je korting, maar hoe langer je het contract afsluit hoe langer je van de korting kan genieten.)